Hortensia kopen

By | september 19, 2017

Hortensia is 1 van de meest verkochte planten en je kunt dan ook bij elke tuincentra de hortensia kopen.

De Hortensia

De hortensia word over de hele wereld gecultiveerd en dit is niet zo gek, want het is een hele mooie plant en het kan in de meeste klimaten groeien. De hortensia kan ook heel goed tegen de winter weer, wat het een hele sterke plant maakt. De hortensia is dan ook 1 van weinig planten, dat maar liefst 6 maanden lang bloeit. De bloemen van de hortensia bloeien dan ook in verschillende kleuren, afhankelijk van de zuurgraad van de grond. De mooiste hortensia tuinplanten koopt u bij Tuinplantenwinkel

De hortensia verkleurd dan ook, wanneer de pH veranderd. De meest voorkomende kleuren zijn de witte, roze, rode, paarse en blauwe bloemen. Je kunt de hortensia kopen in een bepaalde kleur, zo hoef je zelf geen zorgen te maken over de pH. De hortensia komt dan in een pot met mest waarvan de pH al goed afgesteld is.

Mooie hortensia Mooie hortensia

Verzorging hortensia

Een grote voordeel van de hortensia, is dat het heel weinig verzorging nodig heeft. De meeste soorten hortensia hoef je niet eens te snoeien en de soorten dat je moet snoeien, snoei je maar 1 keer per jaar. De boerenhortensia hoef je niet te snoeien, maar je kunt wel de bloeien in het voorjaar eraf knippen. De pluimenhortensia moet je wel snoeien en ook dit doe je in het voorjaar. Voor de rest, heeft de hortensia niet veel verzorging nodig. Je moet er wel voor zorgen dat het voldoende water krijgt, want de hortensia heeft veel water nodig, om goed te groeien. Een beetje mest in het voorjaar is ook goed voor de hortensia, maar overdrijf niet hiermee.

Het laatste nieuws volg je ook via facebook

Je kunt de hortensia kopen voor zowel in de tuin, als voor in het huis, want hortensia groeit even goed in beide omstandigheden, zolang het genoeg water krijgt.

Hieronder nog een leuke video met tips voor je tuinplanten

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *